Voor wie?

Voor iedereen die wil meer wil weten over publieke participatietools.
 

Waarom deelnemen?

U krijgt inzicht hoe u de Atlas Leefomgeving kunt gebruiken bij publieksparticipatie. U maakt kennis met Maptionnaire, een tool waarmee participatie gedaan kan worden in verschillende stadia van omgevingsprojecten.
 

Wat gaat u doen?

Afgelopen voorjaar (2018) hebben studenten van de opleiding Geo Media Design van de HAS samen met Ruimteschepper een afstudeeronderzoek uitgevoerd over publieke participatie tools, die gebruikt kunnen worden bij publieksparticipatie in de leefomgeving. Dit ook in het kader van de visie rond de Omgevingswet.
In de workshop willen wij enige resultaten laten zien. Daarnaast willen we met Maptionnaire, een tool waarmee participatie gedaan kan worden in verschillende stadia van omgevingsprojecten, een hands-on practicum doen. Hierdoor kunnen wij met u samenwerken aan het verdere gebruik van relevante tools. In het practicum zullen we data vanuit de atlassen gebruiken.

N.B.:
Graag wel uw laptop of telefoon meenemen voor een optimaal resultaat.

Over de sprekers


Marien de Bakker is senior docent Geo Media & Design bij de HAS University of Applied Science en projectleider van datalab Agrifood.

Wyco Coopman  is GIS-consultant bij Ruimteschepper.