Voor wie?

Voor iedereen die zich bezighoudt met de inrichting van deo penbare ruimte en geïnteresseerd is in de vraag hoe je die openbare ruimte zo in kan richten dat mensen meer gaan bewegen.
 

Waarom deelnemen?

U leert tijdens deze workshop hoe je beweegroutes van bestaande elementen maakt om mensen in de openbare ruimte te laten bewegen. Welke bewegingen zijn mogelijk, welke stappen moet je nemen en hoe betrek je belanghebbenden en omwoners? 
 

Wat gaat u doen?

Het beweegroute-idee is in principe eenvoudig. Bijzonder is dat er voor de bewegingsoefeningen gebruik wordt gemaakt van zoveel mogelijk bestaande elementen in de huidige buitenruimte en dat aanwezige natuurlijke elementen worden benut. Denk hierbij aan bestaande zitbanken, boomstammen of opstapjes. Dit maakt het concept relatief eenvoudig en tegen beperkte kosten door iedereen te realiseren. Tegelijk worden lokale bezienswaardigheden, horeca, schoolpleinen, speel/sportplekken, oude kerkpaden, bos, natuur en verhalen ingebed. De routes versterken zowel bij gebruik als aanleg de sociale cohesie; zie worden nadrukkelijk samen met inwoners vormgegeven. Na afloop weetu hoe u zo'n beweegroute op basis van bestaande leementen kunt maken en wat er allemaal bij komt kiijken.

Over de spreker


 

Menno Faber

Menno Faber zet zich in voor Stichting Vrij Deventer om de beweegroutes in zijn eigen dorp Diepenveen te realiseren. Vanuit zijn betrokkenheid, maar juist ook met zijn prefessionele kennis uit zijn bedrijf Schaal10.nl (kaarten voor atlassen, informatiepanelen en wandel- en fietsroutes).